Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارشی از وضعیت روغن موتور در ایران در سال ۹۵ از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اعلام شد. به گزارش نامه نیوز، معاونت نظارت بر کالاهای سرمایه ای و خدمات سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در گزارشی به بررسی وضعیت روغن موتور در ایران در سال 95 پرداخته است.

بر اساس این گزارش، شرکت بهران در مقدار تولید، توزیع و فروش کماکان اول بازار است اما شرکت نفت ایرانول با رشدی چشمگیر نسبت به سال 94 در اکثر شاخص ها به خصوص تولید، توزیع و فروش و سهم بازار فاصله خود را با بهران (اول بازار) کاهش داده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این گزارش میزان تولید، توزیع و فروش چهار شرکت اصلی بهران ، ایرانول، پارس و سپاهان به تفکیک آمده است. در سال 1395 در مجموع بالغ بر 376 میلیون لیتر روغن موتور توسط چهار شرکت نفت بهران، سپاهان، پارس و ایرانول تولید شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 1394 که معادل 350 میلیون لیتر بوده حدود 7 درصد افزایش را نشان می دهد که در این میان شرکت نفت بهران با 129 میلیون لیتر یک درصد افزایش ، شرکت نفت ایرانول با 109 میلیون لیتر 31 درصد افزایش ، نفت سپاهان با 73 میلیون لیتر یک درصد افزایش و نفت پارس با 65 میلیون لیتر 1.5 درصد کاهش را نشان می دهد که به ترتیب شرکت نفت بهران 34 درصد، شرکت نفت ایرانول 29 درصد، شرکت نفت سپاهان 19درصد و شرکت نفت پارس 17 درصد تولید را به خود اختصاص داده اند.

توزیع روغن موتور

همچنین در سال 1395 جمعا بالغ بر 353 میلیون لیتر روغن موتور توسط چهار شرکت نفت بهران ، ایرانول ، سپاهان ،پارس توزیع شده است که این میزان نسبت به سال 1394که معادل 340میلیون لیتر بوده حدود 4 درصد افزایش را نشان می دهد .

میزانتوزیع شرکت نفت بهران در سال 95 معادل 136 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 94(130میلیون لیتر ) 4.6 درصد افزایش را نشان می دهد .

میزان توزیع شرکت نفت ایرانول در سال 95 معادل 95میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 94(81میلیون لیتر ) 17در صد افزایش را نشان می دهد .

میزان توزیع شرکت نفت سپاهان در سال 95 معادل 62میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 94 (66میلیون لیتر ) 6درصد کاهش را نشان می دهد .

میزان توزیع شرکت نفت پارس در سال 95 معادل 61 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 94 (63میلیون لیتر ) 3درصد کاهش نشان می دهد .

مقایسه تولید، توزیع و فروش این واحدها نشان می دهد، در زمینه توزیع و فروش نیز سهم شرکت نفت بهران 39 درصد ، شرکت نفت ایرانول 27 درصد، شرکت نفت سپاهان 18 درصد و شرکت نفت پارس 17 درصد از کل توزیع سال 95 می باشد.

حجم واردات روغن موتور در سال گذشته

براساس آمار و اطلاعات دریافتی از سایت گمرگ ایران، واردات در سال 1395 به میزان 2،649 تن می باشد که نسبت به سال گذشته( 1،911) تن با رشد 39 درصدی مواجه شده است . همچنین از نظر ارزشی نیز در سال 95 نسبت به سال 94 رشدی معادل 99 درصد را شاهد بوده ایم .

گفتنی است ایران یکی از تولید کنندگان روغن موتور در سطح خاورمیانه می باشد که به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و ...روغن صادر می کند .

حجم صادرات روغن موتور طی سال 95

براساس آمار و اطلاعات دریافتی از سایت گمرگ جمهوری اسلامی ایران، میزان صادرات انواع روغن موتور در سال 95 به میزان 33،296 تن بوده که در مقایسه با سال 94 به میزان 25،234 تن معادل 32 درصد افزایش داشته است.

همچنین از نظر ارزش ریالی صادرات سال 95 (675،012 میلیون ریال) نسبت به سال 94 (767،731 میلیون ریال) به میزان 12 درصد کاهش داشته است.

در سال 95 نسبت سهم صادرات روغن موتور خودرویی واحدهای تولیدی شرکت نفت بهران، پارس، سپاهان و ایرانول (32 میلیون لیتر)به کل تولید داخل روغن موتور (376میلیون لیتر) حدود 8.5 درصد بوده است.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۰۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است

آخرین گزارش مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با موجودی ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعبی کاهش ۵ درصدی را ثبت کرده است. همچنین خروجی سد‌ها برای تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۳ درصدی داشته و از ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب به ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

در مجموع در آمار منتهی به ۱۶ اردیبهشت، موجودی سد‌ها در سال آبی جاری به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که در مقایسه با موجودی ۳۱، ۹۷ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۱ درصد افزایش داشته و به پرشدگی ۶۵ درصدی رسیده است.

بر این اساس ۱۱ سد کشور دارای پرشدگی ۱۰۰ درصدی هستند و تنها سد کشور که موجودی آن تک رقمی و تنها ۷ درصد است، سد دوستی در استان خراسان رضوی است. مجموع ۵ سد پایتخت نیز با موجودی ۴۸۷ میلیون مترمکعبی به پرشدگی ۲۶ درصدی رسیده که همچنان نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت نیز ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۱۹.۲ میلیمتر بوده که این میزان بارندگی نسبت به دوره‌های ۵۵ ساله درازمدت با متوسط ۲۲۱.۳ میلیمتر ۱ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که ۱۸۸ میلیمتر بارندگی ثبت شده بود، ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در ادامه نیز میزان بارندگی‌ها به تفکیک استان‌ها قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • رشد قیمت انواع ارز در معاملات امروز مرکز مبادله
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • افزایش ۱۲ درصدی حجم ذخایر سد‌های استان اردبیل
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن